Антъни Джошуа предупреди бившия си приятел, който се превърна във враг - Джо Джойс, да не се надява на бой между двамата. Джойс спечели с технически нокаут срещу Кристиян Хамер и си бетонира мястото като основен претендент за титлата на WBO. Тя се държи от Олександър Усик, заедно с коланите на WBA и IBF. Украинецът ще се бие с Джошуа на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

„Аз съм топ ниво. Готов съм за голямата сцена“, заяви Джойс. „Аз съм достоен претендент в тежка категория. Във форма съм. Имам солиден мотор, здрава челюст, голямо сърце и големи топки. Ще чакам, за да се бия с евентуалния победител от Джошуа – Усик или с Фюри, ако той не се откаже. На това ниво съм“ допълни Джойс.

Ако надвие Усик, Джошуа въобще не смята да се среща с Непреодолимата сила, с когото бяха съотборници в тима на Великобритания на Олимпиадата през 2012.

Джойс нарече сънародника си „забавен бизнесмен“, който е извадил късмет по време на Олимпиадата и се нуждае от чудо, за да победи украинеца Усик.

Джошуа отговори, забелязвайки реклама в социалните медии, в която Непреодолимата сила рекламира електрически тримери: „Всички ние опитваме да промотираме нещо и да бъдем бизнесмени. Той рекламира тримери за топки. Аз не“ - обяви Джошуа, който е рекламно лице на Lucozade и Hugo Boss. „Това, което е добре за него, не е за мен. Аз не говоря за него, нека той се фокусира върху себе си“.