Бившият професионален боксьор Карл Фроч обяви, че Антъни Джошуа се нуждае от мозъчна трансплантация, за да победи Олександър Усик и да стане трикратен световен шампион. Реваншът между двамата е на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

Фроч смята, че Джошуа има физическите данни да победи украинския си съперик, но му липсва психика. Миналият септември Усик победи британеца на стадиона на Тотнъм в Лондон с единодушно съдийско решение. Джошуа обаче промени стила на бокс и работи с нов треньор – Робърт Гарсия. Смята се, че това ще донесе повече агресия в стила на 32-годишния британец.

„Понякога промяната е за добро, но за да може Антъни Джошуа да победи Олександър Усик му трябва мозъчна трансплантация. Той има физическите данни, но просто не мисля, че може да го победи“, обяви Фроч пред iFL TV.

Предишната среща между двамата бе едва втория път, в който Ей Джей загуби боксов мач. Другият случай е през юни 2019, когато Анди Руис Джуниър го нокаутира.

„Просто мисля, че от загубата срещу Руис той просто няма нагласата и психиката на победител. Той просто успя да премине през реванша срещу Руис, а и въобще не бях впечатлен от победата му над Кубрат Пулев“, допълва Фроч.