Джермел Чарло ще прескочи две тежки категории, за да се изправи срещу безспорния шампион в суперсредна категория Канело Алварес на 20 септември и изглежда, че вече подготвя тялото си за задачата. Чарло държи и четирите световни титли в леката средна категория. Американецът обаче изглежда всичко друго, но не и маломерен в публикация, която сподели в официалния си акаунт в Instagram, с надпис „С големия риск идва и голяма награда“.

Съобщението, че Канело Алварес ще се бие с Чарло, но срещу брата близнак на Джермал, дойде като огромна изненада за света на бокса, тъй като мнозина смятаха, че съперник ще е Джермал.

Историческият мач ще бъде първият, в който двама действащи безспорни шампиони се сблъскват а в ерата на четирите пояса.

Въпреки че Чарло ще трябва да скочи с две тегловни категории до супер средна, той и Канело някога са били в една и съща категория. Мнозина в спорта също смятат, че мексиканецът е в упадък и в последните си три битки срещу Джон Райдър, Генадий Головкин и Дмитрий Бивол, той не изглежда толкова клинично, както в миналото.

Чарло, от друга страна, изглежда като боец в разцвета на силите си и влиза в двубоя след зашеметяваща победа с нокаут в 10-ия рунд над Брайън Кастано, която го направи безспорен шампион.