Абдула Мейсън се придвижи до 12-0 (10 нокаута) с ефектен нокаут в четвъртък вечер в Лас Вегас. 19-годишната американска перспектива в лека категория направи следващата стъпка в кариерата си в ъндъркартата на защитата на световната титла на Теофимо Лопес срещу Джъмейн Ортис.

Бенджамин Гурмент беше избран за човека, на когото беше дадена злощастната задача да бъде опонент на Мейсън. 31-годишният боксьор също беше непобеден при 8-0-3 в началото на двубоя. Не след дълго обаче претърпя първото си поражение.

Мейсън наказ Гурмент рано, като го удряше безмилостно в тялото. Тогава тийнейджърът сложи край на боя за миг във втори рунд. С една-единствена светкавично бърза лява ръка, левичаря повали опонента си и го нокаутира.  Преди Гурмент да разбере какво се случва, Мейсън го беше пратил на земята.

Гурмент храбро се опита да се възстанови, но очевидно не успя да продължи да се бие и затова реферът махна с ръка за край на боя. И Шакур Стивънсън, и Райън Гарсия реагираха, като похвалиха 19-годишния младеж.

„Продължавам да казвам, че той е БЪДЕЩЕТО НА БОКСА. И той става все по-брутален с всяка битка!“, написа Стивънсън. Гарсия добави: "Трябва да призная, че това дете е следващото."