Боксовият експерт на DAZN Крис Маникс смята, че пуерториканският боксьор в суперсредна категория Едгар Берланга (22-0, 17 нокаута) има шанс да победи и пенсионира мексиканската звезда Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута). Този двубой ще се проведе този уикенд в Лас Вегас, САЩ.

Аргументът на Маникс е много прост. "Ако Берланга успее да преодолее всички тези препятствия под формата на котировките на букмейкърите и факта, че в него има малко вяра, той може да бъде този, който да изпрати Канело в пенсия. Първо, Алварес вече е на възраст. Второ, той просто има огромен километраж. И това е, което казва Берланга. Той вярва, че неговата мисия е да изпрати Канело в пенсия. Въпросът е дали загубата от Берланга ще бъде краят на кариерата на Алварес? Теоретично това е възможно. Но е малко вероятно това да се случи веднага".

Маникс вярва, че бойците ще се срещнат в незабавен реванш в случай на разгром. "Това е просто. През май 2025 г. Реваншът. Огромно събитие предвид резултата от първия двубой. И само ако Берланга го направи два пъти подред, тогава може би ще можем да говорим за края на кариерата на Канело. Саул е на 30 години. Той се боксира при професионалистите от много дълго време. Очевидно е, че никой не вярва, че Берланга ще спечели сега. Но ако го победи два пъти подред, това е всичко. Всичко свършва."