Артур Бетербиев успя да победи Дмитрий Бивол със съдийско решение, завоювайки титлата безспорен световен шампион в полутежка категория. Битката, която бе сред най-очакваните събития в бокса, оправда всичките очаквания на зрителите в Саудитска Арабия.

В началото на двубоя 33-годишният Бивол демонстрира отлична форма, печелейки ранните рундове с по-добри движения и комбинации. Въпреки това, 39-годишният Бетербиев показа характер и се върна в битката, която продължи цялите 12 рунда.

Съдиите оцениха мача с резултати 114:114, 115:113 и 116:112 в полза на Бетербиев, който стана първият безспорен шампион в полутежка категория от 1999 г. насам, когато Рой Джоунс спечели подобна титла. Той е също така първият в ерата на четирите титли.

"Не се чувствам зле. Не се справих добре днес. Исках да се боксирам по-качествено," заяви скромният Бетербиев, който вече притежава титлите на WBC, WBA (Super), IBF и WBO.

Бивол претърпя първата си загуба, докато Бетербиев продължава да бъде непобеден. Въпреки че Бетербиев успя да достигне дистанцията с опонента си за първи път, той показа, че е способен да преодолее трудностите в ринга.