Старши треньорът на ЦСКА 2 Светослав Тодоров дебютира начело на тима с победа с 1:0 над Спартак (Плевен) в приятелски мач. За клубния сайт на тима той сподели впечатленията си от двубоя и разказа как премина лагерът в Тетевен.

- Господин Тодоров, стартирахте с победа начело на ЦСКА, каква е равносметката Ви за работата до момента?
- Момчетата положиха изключително много усилия по време на лагера в Тетевен. Всички се раздаваха максимално на тренировките. За мен най-радостното е, че младите искат да се учат и проявяват старание. Естествено, че има още много върху какво да се работи, но съм доволен от показаното. Това, което правихме по време на лагера, днес всички се опитаха да го приложат и на практика. Най-много съм доволен от това, че показаха дух и търсеха победата до самия края.

- Какво предстои на ЦСКА 2?
- Утре се прибираме в София и продължаваме с тренировките. В събота (4 февруари) ще играем с Етър, а на 8 февруари- с Царско село. Имаме още свободни дати за контроли и ще се постараем да осигурим още проверки, за да може да влезем в ритъм.

- Добихте ли вече яснота за групата от футболисти, на която ще разчитате?
- Рано е. В момента имаме състезатели от U17 и U19. Когато първият отбор се върне от Испания към нас вероятно ще се присъединят и други играчи. Но целта на втория отбор така или иначе е друга. Той е за младите момчета и за състезателите, които имат по-малко минути в първия отбор и трябва да поддържат игрови ритъм. За България е изключителен лукс да имаш втори отбор и е радостно, че ние притежаваме такъв и в него младите играчи могат да практикуват професионален футбол.

- Има ли контузени играчи в състава?
- Слава Богу - всички са здрави.