Шефът на футболните съдии Йордан Сталев покани журналисти от български медии да ръководят приятелската среща между отборите на ръководещите арбитри от Първа и Втора лига.

За да може журналистите да усетят тръпката от съдиите, да се доближат до техните емоции, как се чувства и взима решенията, под какво напрежение е вътре на терена. Той коментира и съдийството в последните два месеца, в които той ръководи комисията.

"Това, което успях да постигна в това кратко време беше да успокоя съдиите, момчетата са спокойни вече, имаше някакво напрежение преди. Грешките са две-три, говоря за сериозни грешки, които са повлияли на резултата на мача, мисля, че съдиите се представят добре. Иначе грешките са част от играта, винаги ще ги има, дори на световно ниво, приемат се. Надявам се, и Никола Попов с неговата бригада да се представи на ниво и да завършим сезона подобаващо", заяви Сталев.

"Имам идеи, никой съдия няма да знае на какъв мач ще отиде, в Първа лига съдиите са 18, от новия сезон няма да има допълнителни асистент съдии (ДАС), срещите ще бъдат по-чести между съдии и отбори. Евентуално съдийските назначения ще бъдат оповестявани в петък, но трябва да говоря и с тях. Бройката на съдиите в Първа лига остава същата. За следващия сезон съдиите, които ще ръководят срещи ще са 18", заяви Сталев.