Шефът на Царско село: Имаме потенциал за Първа лига!

 източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Спортният директор на ФК Царско село Иво Андреевски говори за завършилия полусезон във Втора лига, за мястото на Царско село, амбициите на тима, също така за идващия конгрес на БФС и превръща ли се втородивизионният тим в трамплин за треньорите.

- Г-н Андреевски, в каква степен сте доволен от сезона до момента?

- Няма как да не сме доволни – и аз, както и собственикът на отбора г-н Манолов, изобщо всички които се занимаваме вече втора година с този проект. Знаете, че още в началото на сезона афиширахме големи амбиции, искахме да сме в челото на класирането и в крайна сметка по средата на пътя може да бъдем повече от доволни. Освен лидер заедно с Ботев Вр, нашият тим е най-резултатен до момента, а Светослав Диков е твърд лидер в голмайсторската листа.

- Как виждате втората част на битката?

- Като още по-трудна и оспорвана. Ние и Ботев сме се откъснали с по няколко точки от преследвачите, но не бива да бъдат отписвани Локомотив Сф, дори Монтана и Несебър. Ще подходим изключително мобилизирано. Не предвиждаме някаква кой знае колко сериозна селекция, ще подсилим състава с 2-3 нови момчета, имаме необходимост, но не повече. Отборът е сработен и това си личи в представянето му.

- Какво мислите за работата на старши треньора Никола Спасов?

- Ето ви новина във връзка с този въпрос: преди дни в клуба дойде много добра оферта от чужбина за нашия наставник. Още при подписването на договора с него, поехме и моралното задължение, ако някога постъпи в клуба подобна оферта да не го задържаме. Много бихме искали Никола Спасов да продължи да работи в Царско село, да вкара отбора в Първа лига, да постигне и там добри успехи с него, но ако той прецени, че иска да направи крачка в развитието си – няма как да го спрем. Ние сме му изключително благодарни за свършената работа. Ако в крайна сметка той замине за чужбина, то ще се окаже, че и втория наставник в скромната история на нашия тим продължава да работи навън – знаете, че Тошко Янчев е част от екипа на Стойчо Младенов в казахстанския му тим. Оказва се, че ФК Царско село е нещо като трамплин за нашите треньори към чуждестранни клубове. Това може да означава само едно – тук се работи добре, създават се условия за добра работа и ако тя се постигне, то това бива забелязвано и извън пределите на страната ни. И съм сигурен, че скоро това ще бъде валидно и за играчите.

- В някои от последните домакински есенни мачове имахте повече публика от някои от мачовете в Първа лига? Как го обяснявате?

- Ами, така е, факт. Ние не крием, че сме чисто нов, скромен засега отбор, но запалянковците ни се увеличават. Логиката засега е следната – публиката ни е най-вече съставена от децата от нашата футболна академия, от техните родители. Но постепенно покрай тях започват да идват и приятели на родителите, приятели на техните приятели и така кръгът се разширява. Поради това заедно с г-н Стойне Манолов дори обмисляме разширяване на трибуните за пролетните мачове. Знаете, че нашият стадион напълно отговаря на изискванията на професионални мачове, имаме козирка, сега ще увеличим и капацитета. Ако за тези две години не забелязваме никакъв интерес, то тогава за какво да го правим?

- Задава се конгрес на БФС, вие сте нов клуб – каква е позицията ви?

- Каквато и да е, ние сме просто един глас на този конгрес. Не знам дали нещата след него ще се променят към добро, но със сигурност трябват нови лица в управлението. Ето например Наско Сираков – доказана фигура в българския футбол. Също и доказал се като ръководител. Мисля, че личност като Наско ще бъде полезна на президента – който и да е той. Колкото до настоящето ръководство на съюза – смятам, че не Боби Михайлов е проблема, а част от неговото обкръжение.

- Какво предстои на ФК Царско село по време на паузата?

- Като потвърждение за професионалната работа в клуба и целите, които сме си поставили, логично ще опитаме да направим добра зимна подготовка. Ще отидем за две седмици в Анталия, Турция. Тама сме планирали няколко контроли, мисля че вече има договорка да срещнем тима на Стойчо Младенов Кайсар. Пак повтарям, битката през идващата пролет за влизане в Първа лига ще бъде ожесточена, трябва да сме на ниво, да бъдем подготвени. Затова е напълно нормално да подсигурим необходимите условия за подобна подготовка.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Царско село

Втора лига