Царско село надви Несебър с 3:2 като гост и с това затегна още повече тройния възел в челото на Втора лига. Преди последния 17-и есенен кръг Ботев Враца е водач с 34, точки Царско село е втори с 32, а Локо Сф трети с 31. Монтана също не е толкова далеч - с 26 точки.

Идния уикенд, преди зимната пауза Царско село има относително по-леко домакинство срещу Поморие, а Ботев и Локо Сф се срещат в пряк сблъсък във Враца.

Царско село повежда на три пъти срещу Несебър и при третото повеждане вече остана недостижим от домакините.

Отборът на Царско село започна по-силно и зареди положения пред вратата на домакините.

Двойна грешка на несебърци в 16-ата минута позволи на гостите да открият резултата – 0:1. Топката бе изритана силно от вратаря на „царете“ , защитникът Джуниет Али я върна слабо към своя страж, Мартин Димитров също не се намеси удачно и топката попадна у Светослав Диков, а той нямаше как да сбърка на празна врата.

В 30-ата минута обаче и отбраната на Царско село не се ориентира добре. Топката с известен късмет се озова у Емануил Манев и той я изпрати в мрежата на гостите за 1:1.

В 38-ата минута Янис Карабельов бе съвсем близо до това да даде нов аванс на Царско село, но намери външната страна на мрежата.

В следващата минута вратарят на Несебър Мартин Димитров отрази удар отблизо на Георги Минчев.

Домакините отвърнаха с много опасен удар на Иван Колев в 41-ата минута, но топката профуча над вратата.

В 44-ата минута Георги Купенов фаулира в пеналта на Несебър Карабельов, а от бялата точка точен беше Павел Петков за 1:2.

В 66-ата минута обаче Царско село се пропука в отбрана. Балонно центрирана топка от фаул бе посрещната с глава от Нуретин Пюскюлю и той я изпрати в мрежата на „царете“ за 2:2.

Но три минути по-късно Светослав Диков пое топката в наказателното поле на Несебър, финтира защитник и за трети път изведе Царско село напред – 2:3.

В 84-ата минута вратарят на Несебър Мартин Димитров спаси вратата си от четвърто попадение след удар на Карабельов. Последва и нов пропуск на софиянци.

Но и 3:2 бе достатъчно за гостите да си тръгнат доволни от морето.

НЕСЕБЪР – ЦАРСКО СЕЛО 2:3

0:1 Светослав Диков 16, 1:1 Емануил Манев 30, 1:2 Павел Петков 44-дузпа, 2:2 Нуретин Пюскюлю 66, 2:3 Светослав Диков 69