Макар да преследват различни амбиции, отборите на ЦСКА 1948 и Добруджа имаха категорична нужда от победа в мача помежду си в Добрич. Но мачът завърши наравно 0:0 и се отрази тежко на мераците и на двата тима. 

"Червените" се борят със зъби и нокти за място в челната тройка, но с тази развръзка не си помогнаха особено. Опонентите им пък са последни в класирането и само победата ги оставяше в играта за оцеляване, но и те не успяха да стигнат до нея. А положения в мача не е като да нямаше. 

Бившият играч на ЦСКА 1948 Николай Минков, който сега играе за добричлии, тресна греда още в 7-та минута. Спас Георгиев и Янко Сандански пък изпуснаха за гостите от София до почивката. Така тя дойде при нулево равенство. 

Отново Минков изпусна да огорчи бившия си отбор малко след почивката, а после огромни пропуски за ЦСКА 1948 направиха Андон Гущеров, Спас Георгиев и Радой Божилов, който пропиля две възможности за тима си. В последната секунда на мача пък Янко Сандански тресна гредата и така всичко приключи без голове. 

След тази развръзка "червените" от София остават трети в класирането с 43 точки, но може да бъдат изместени от Арда от тази позиция. Добруджа остава на последната позиция с 15 точки и е на цели седем от спасението, което изглежда все по-далеч.