Смятаният за един от фаворитите във Втора лига преди началото на сезона Арда отново излезе на победния път. Това се случи в дебюта на новия наставник Стойчо Стоев, а в жертва на тима от Кърджали се превърна Локомотив Горна Оряховица. 

Като домакини новаците във втория ешелон надделяха с 3:0 и отново погледнаха към горните позиции на класирането. Те вече имат 10 точки в актива и са само на две зад втория ЦСКА 1948 и на осем зад лидера Царско село. Само първото място осигурява директна промоция в елита. 

Иначе мачът не беше толкова лесен за кърджалийци, колкото загатва резултатът. Развръзката дойде след 65-та минута, когато падна първият гол на Димитър Макриев от дузпа. След това таранът вкара и още едно попадение, а класиката оформи Венци Бенгюзов с истински шедьовър четвърт час преди края. 

Първата част предложи много емоции на феновете и положения пред вратата на "железничарите", но попадения така и не паднаха. Димитър Макриев и Венци Христов направиха множество пропуски и в крайна сметка развръзката остана за втората част. 

В средата ѝ домакините поискаха и дузпа, но реферът не даде такава. Той обаче посочи бялата точка в 67-та минута за задържане от защитник на Локо Горна Оряховица срещу Венци Христов, а от 11-те метра Макриев беше безпощаден и 1:0. 

Последваха много силни минути за Арда и в 72-та минута Макриев вкара втория си гол. Той дойде след хубава комбинация и безпощаден удар на бившия нападател на Левски. Всичко приключи само три минути по-късно, когато Венци Бенгюзов сложи точка на спора. 

Тогава той получи една топка пред наказателното поле и от воле с прекрасен "падащ лист" направи безпомощен вратаря на Локомотив Горна Оряховица Симеонов. Младокът можеше да се намеси и по-добре, но и изпълнението беше страхотно. 

Така Арда завоюва трите точки и вече има 10 в актива си, което за момента му отрежда петото място, с равен актив с Монтана, Ботев Гълъбово, Поморие и Струмска слава. "Железничарите" са с 5 точки и са точно над чертата на изпадащите.