Само няколко дни, след като Стойчо Стоев беше назначен на поста старши треньор, още едно доказано име ще присъства в треньорския щаб на Арда. Това е Явор Вълчинов, който официално вече ще бъде помощник на Стоев, съобщават от клуба. 

Двамата се познават отлично, още повече, че Вълчинов е бил асистент на Стоев, когато двамата стават шампиони на България и печелят Купата на България с Лудогорец през сезон 2013/2014. Няколко месеца по-късно двамата отново са заедно, този път в Левски. Вълчинов, който е бил футболист на Локомотив София, поема поста старши треньор именно на железничарите през сезон 2016/2017. Отборът на Арда се подготвя на пълни обороти за предстоящото домакинство срещу Локомотив Горна Оряховица в понеделник 3 септември от 17.30 часа.

Явор Вълчинов

източник: Diema sport

Единствените контузени в състава на Стойчо Стоев са Георги Андонов, Ерай Карадайъ и Димитър Алексиев. Останалите са на разположение на новия старши треньор на ПФК Арда. Домакинството срещу Локомотив Горна Оряховица на "Арена Арда" ще бъде и първото живо предаване от Кърджали на професионален мач в телевизионния ефир. Двубоят ще бъде излъчен по DIEMA SPORT.

Стоян Колев ще бъде треньор на вратарите на Арда