Новият старши треньор на Арда Кърджали Стойчо Стоев заяви, че е възможно да има сравнения с Лудогорец.

„За мен предизвикателството е изключително, за да може отборът да стигне до там, където иска. Важно е Арда да бъде един от добрите отбори в лигата“, сподели Стоев в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Възможно е да има сравнение между Лудогорец и Арда. От Лудогорец можеш винаги да откраднеш нещо, някакво „ноу-хау“, добави той.

„Арда трябва да е клуб, който да не е еднодневка, а да бъде клуб с перспектива и цел. За това е нужно търпение, организация – да създадеш условия за работа и такива неща. Когато създадеш този баланс в клуба, той сам ще излезе на повърхността“, продължи новият треньор на Арда.

„Аз им казах, че ако искат за нещо да се допитат до мен, винаги може да се обърнат към мен. С удоволствие ще им помагам. Трябва да направим изключително сериозен отбор. Имаме много добри футболисти. Нещата трябва да се стиковат. Не е достатъчно да има футболисти. Футболистите правят отбор. Аз в Левски преживях изключителни моменти. Работих с хора, които бяха истински професионалисти. Просто нещата, които искаха нямаше как да се получат. Когато искаш нещо, трябва ѝ да дадеш нещо. Думите не са достатъчни. Нямаше достатъчно финансови средства, за да вземеш нужните футболисти и да бъдеш конкурентен на Лудогорец“, допълни наставникът.

„Шефовете на клуба продължават да имат амбицията отборът да завърши на едно от първите три места. Ще опитам да променя нещата и най-малко да стигнем до бараж. Това беше условие от моя страна.“

„Арда се приема позитивно от едни и непозитивно от други. Какво по-хубаво от това да се разшири географията на българския футбол?“

„Все пак съм във футбола и не ми обягват много неща. По-добре така да се създаде нещо. Аз съм свикнал с напрежението. Това е част от професията ми и отдавна съм претръпнал“, каза Стоев.

„Единствено, ако се появи по-добра оферта от чужбина мога да напусна Арда. Вероятността да се случи е много малка“, завърши Стойчо Стоев.