Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори в предаването „Обзор на кръга във Втора професионална лига“ за грозните сцени, които се разразиха в домакинството на Хебър. Той използва възможността и да се извини на собствениците на отбора от Пазарджик братя Папазови.

„Определено съм запознат. За съжаление се случи този инцидент. В последните 2 години има такива наченки и се зараждат тези проблеми. Това е най-големият проблем за някои „фенове“, заяви Василев.

„Да направим толкова много ремонти на стадиона и за детско-юношеската школа. Не е нормално да се случват такива батални сцени в 21 век. Това е проблем, който трябва да решим. Ние трябва да носим отговорност за тези хора.  Ако бях там нямаше да се стигне до тези ексцесии. Ще понесем отговорност“.

„Срещал съм се с Бойчо Величков. Няма да се връщам и ,когато посегнаха на моята лична собственост. Да отиде на мач с маска, не е правилно. Търсят да петнят името на Локомотив. За първи път се случват такива големи ексцесии, недопустимо е. Да се издържа един такъв голям клуб, тежко и сложно е“.

„Не зная каква ще е санкцията, ще я обжалваме. Не е нормално, плод е на някакви провокации. Слагат маските и излизат да правят ексцесии“.

Василев коментира и шансовете на тима за влизане в efbet Лига.

„Ще се борим, въпреки наказанието, което очакваме.  Локомотив беше място да отидеш да гледаш мач спокойно, да се наслаждаваш. Имаме много добра публика, но с тези действия ни компрометираха. Трябва да градим нов имидж“.

„Искам да се извиня на братя Папазови, въпреки че не съм присъствал лично. Да се извиня лично от името на Локомотив. Много ме боли, разстроен, трябва да преосмисля своите приоритети. Боли ме, откровен човек съм. Не може да продължава това.

„Не ми е фикс идея да съм собственик. Такива неща не са правени в Локомотив 30 години. Искаме да влезем, прехода ще е труден и дълъг. Ако можем да се преборим да играем бараж, с оглед на наказанията, ще бъде много по-трудно“, завърши Иван Василев.