Държавата и МВР в никакъв случай няма да толерират подобни прояви. Ще вземем необходимите мерки, за да гарантираме реда и сигурността, а не да чакаме да отидем на едно спортно мероприятие като на война.

Това обявиха от СДВР днес на брифинг с участието на главния комисар Ивайло Иванов и директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев по повод екшъна по време на мача между Локомотив София и Хебър от Втора лига (3:3) в събота. От полицията съобщиха още, че изпълнителният директор на Локо Сф е задържан.

Тогава президентът на пазарджиклии Иван Папазов обвини изпълнителния директор на "железничарите" Бойчо Величков и сина му Кристиян в побой, като двамата и още няколко фена на "железничарите" бяха привикани за разпит.

Комисар Иванов отправи предупреждение към всички организатори на спортни прояви и подчерта, че подобни събития трябва да бъдат удоволствие за феновете, а не повод за напрежение.

"Ако съществуват рискове за нарушаване на обществения ред, и ние се намесваме. Що се отнася до т.нар. "стюарди" - те са били служители на охранителна фирма, които не се си свършили работата. Единият от задържаните е изпълнителният директор на Локомотив Бойчо Величков, а той е отговорен за сигурността при провеждането на спортното мероприятие и спазването на спортния дух", коментира Иванов.