С кореннно променен състав и нов треньор започна подготовка Локомотив Сф. Сърбинът Младен Додич ще води отбора във Втора лига, а на първата тренировка се появиха цели деветима нови футболисти- Преговаря се за още между двама и четирима, които да бъдат привлечени в състава. Възможно е един от тях да бъде игралият в Локо миналия сезон грък Георгиос Бузукис, ако не подпише с Левадиакос.

Същевременно от миналогодишния състав на локомотивци са останали едва петима футболисти.

Новите играчи са вратарят Ивайло Яначков /от Ботев Вр/, Виктор Райчев /от Царско село/, Денис Стоилов /играл за последно в Кипър/, Стоян Кадефчин /Банско/, Илиян Стефанов /играл за последно в Бари, Ит/, Марио Йорданов, Данаил Йорданов, и Антонио Илиев.

От Левски като преотстъпен идва левият защитник Галин Ташев, а също от „сините“ в отбора се завръща в „Надежда“ и нападателят Илия Димитров, играл през пролетта пак в Локомотив.

Босът на Локо Сф недоволен от някои локомотивци

Освен Илия Димитров, от миналия сезон остават само вратарят Цветомир Витков, Александър Горанов, Александър Александров и Емил Виячки.

С тима ще се подготвят и седем юноши.

Помощници на сръбския наставник Младен Додич ще бъдат само българи – от школата на Локомотив това са Радослав Георгиев и Роман Тафраджиев, както и Йордан Господинов, който и миналия сезон тренираше вратарите.

Локомотивци са планирали 6 контроли в подготвителния период: на 1 юли срещу Ботев Вр /в София/, на 3 юли със Славия /в Банско/, на 6 юли със Созопол /в Благоевград/, на 8 юли с Оборище, на 11 юли с Миньор Пк /в София/ и на 15 юли със Струмска слава.