Босът на Локомотив Сф Иван Василев изрази недоволството си от отношението на някои локомотивци, играли в отбора по-рано.

„Да ви кажа, аз не искам такива играчи, като някои от миналия сезон. Особено такива, които се пишат локомотивци. Ние искаме те да имат респект от фланелката на Локомотив, както ние навремето сме имали към нея“, каза Василев, без да назове конкретни имена.

Той посочи поименно само голмайстора на Втора лига от миналия сезон Димитър Георгиев, който е бил с професионален договор, но го е разтрогнал, след като заплатил на клуба три заплати, както е по Кодекса, за да премине в Дунав.

„Не е вярна информацията, че сме намалили заплатите на 800 лева. Това се отнася само за двама футболисти, които бяха резерви миналия сезон. На останалите заплатите са същите, а на някои дори по-високи“, добави Василев.

Локо Сф започна с деветима нови и само шестима от миналия сезон

„Продължавам аз с помощта на Веско Стоянов да финансираме клуба и да вадим лични пари. Амбициите ни за този сезон във Втора лига са големи. Ако на полусезона намерим спонсори, ще подсилим още състава и ще атакуваме Първа лига. Миналия сезон в началото бяхме събрали набързо отбора и поставихме за цел шестото място, но през зимата искахме място в тройката и бараж, без значение, че нямахме право да спечелим промоция за елита“, добави Василев.

Новият старши треньор Младен Додич пък получи правото, освен да тренира първия отбор, да ръководи и ДЮШ на клуба заедно с Ивайло Паргов, така че да има цялостен поглед върху ситуацията.

„Ще искаме да изградим както добър отбор, така и добри млади играчи. Сигурен съм, че ще извлечем максималното от този отбор, въпреки че ще се нуждаем от малко време, тъй като съставът е почти изцяло нов. Искам от футболистите да играят с емоция. Впечатлен съм от традициите, които има Локомотив Сф, независимо от мястото, на което се намира сега“, добави сръбският специалист.