Наставникът на Етър Георги Василев прие спокойно жребия за Купата на България, изправил неговия тим срещу Нефтохимик, като подчерта, че засега мисли изцяло за мача с лидера Септември за първенството, а тепърва на дневен ред ще идват бургазлии.

"Преди това ни предстоят още много важни неща да свършим в първенството, където е истината за нас. Имаме да играем със Септември и Поморие. После ще дойде редът и на Нефтохимик. Подчертавам обаче, че не отписваме мача за купата, защото това е възможност да срещнем отбор от Първа лига и да видим къде е нашето ниво."

"Нефтохимик беше поканен от Б група в елита, имаше сътресения, но разбраха, че с тези кадри няма да стане и направиха сериозна селекция. Имам достатъчно време от две седмици да ги разузнавам, ще им хвърлям по едно око, но първо мисля за мача с лидера Септември. Имаме още неща да усъвършенстваме", заяви Георги Василев.

"Повече от половината пауза мина, вече изцяло сме се концентрирали върху мача в София. Имаме и някои кадрови проблеми – Илия Карапетров е със съмнения за увреден менискус, Иван Петков отсъстваше няколко дни, но вече поднови тренировки. Само чиновниците по бюрата не се контузват", завърши старши треньорът на "виолетовите".

Мачът с Нефтохимик е на 21 септември на стадион "Ивайло", преди това "болярите" гостуват на Септември на 12-и, а на 17-и приемат Поморие. През лятото Етър и Нефтохимик играха контрола в Дряново, завършила 1:1, като и двата гола, дело на Петър Димитров и Любомир Божанов, паднаха от дузпи.