Втородивизионният Беласица Петрич се похвали с три нови попълнения само дeн преди началото на първенството във Втора лига. С отбора вече тренират вратарят Захари Димитров, Виктор Ергин и Мартин Тодорски.
 
32-годишният Захари Димитров се връща в Петрич след две години пауза, като през това време е пазил за Пирин Разлог и ФК Кюстендил.  Той е добре познато име на стадион "Цар Самуил" и със сигурност ще помогне за укрепването на защитата при новия треньор Петър Колев.

22-годишният халф-бек Виктор Ергин пристига от Вихрен Сандански, с който завърши на второ място в Трета лига през миналия сезон. Играл е за отборите на Банско, Чавдар Етрополе, Кюстендил и Вихрен Сандански.

"Много съм щастлив от възможността да играя за Беласица. Отбор с големи традиции и невероятна публика. Ще се радвам с отбора да постигнем високи успехи, а лично аз ще се раздам за това на 101%" , коментира роденият в Добринище футболист пред официалната страница на клуба.
 
В родния си град след периоди в школите на Витоша 13 , Лудогорец и Левски (София) се връща Мартин Тодорски. Той е на 19 години, играе на поста полузащитник и се прибира след период в дублиращия тим на Левски.

"Винаги съм следял какво се случва с клуба. Нямам търпение да защитавам цветовете на клуба от родния ми град. Ще дам всичко от себе си, че дори и повече, за да зарадвам прекрасната петричка публика", каза новото име в селекцията на Петър Колев.

Петричани откриват първенството във второто ниво на 15-и юли (събота) с домакинство на Спортист Своге. По ирония на жребия, новият треньор на Беласица идва точно от Своге.