По време на престоя си в България превърналият се в легенда тенис треньор и посланик на турнира от сериите Атп 250 Sofia Open - Тони Надал, припомни любопитна история, свързана с най-добрия български футболист, Христо Стоичков. 

"Преди един мач на Барса Христо се обзаложи с Йохан Кройф, че ще вкара два гола. Залогът бе сериозна сума, равна на около днешни 3000 евро. Още в 30-ата минута Стоичков се разписа и бе близо да спечели баса с треньора си... но Кройф бързо взе мерки и малко след това замени нападателя с №8!", разказа с усмивка забавната история чичото на Рафаел Надал. 

Тони Надал и Христо Стоичков са добри приятели, като двамата често играят заедно и голф, спорт, който е голямо хоби за фамилията на испанеца. 

Тони Надал, който благодарение на своя племенник Рафаел, може да се похвали с най-много трофеи от Големия шлем като треньор, продължава да следи внимателно всичко, което се случва в световния тенис. Специалистът, който след малко повече от месец ще навърши 58 години, направи и анализ на детайлите в ударите и постановката на играта на Григор Димитров спрямо тази на тенисистите от голямата тройка като Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафа Надал. 

"За силни удари, много важно е равновесието и положението на краката. Те не трябва да са нито много разтворени, нито много прибрани. Григор Димитров играе с прекалено разтворени крака и това му отнема от равновесието. Би могъл да промени това с много повторения и желание". 

Сравнявайки играта на Григор с тази на Федерер, Тони казва следното: "Григор замахва за удар, топката тупка , той спира и тогава удря. При Федерер последователността е друга - замах, топката тупка и той веднага я удря. Тази пауза при Григор също може да бъде преодоляна".

Тони Надал смята, че талантът е много важен за тенисистите, но най-важно е желанието да играеш и побеждаваш, както и мотивацията и мисленето. Смята, че Григор понякога има проблем с психологическата нагласа за победа.

По време на посещението му в София с Тони Надал бяха водени разговори за  откриване на филиал на Академията на Надал в София за подпомагане на младите таланти в българския тенис. Обмислят се и други варианти, по които специалистът да бъде от полза на младите български таланти.