ИЛИЯ ГРУЕВ

Хванат бе с нандролон преди Мондиал 1998 във Франция и това провали надеждите му да играе на Световното първенство. Първоначално Груев е наказан за 2 години, но след това санкцията е намалена на 6 месеца.

ЗАХАРИ ДИМИТРОВ

През сезон 2005/2006 година 30-годишният тогава полузащитник Берое заловен със забранения диуретик кленбутерол след загубата с 0:2 като гост на Левски. Наказан е за 2 години, въпреки твърдението му, че не е употребявал допинг, а обикновен сироп за кашлица, в който се съдържа въпросната съставка.

НИКОЛАЙ ПАВЛОВ

Футболистът на Локомотив София бе наказан за 2 години, след като след мача с Борац Чачак от турнира за Купата на УЕФА през есента на 2008 година бе хванат със забранено вещество в урината. Железничарите загубиха мача в Сърбия с 0:1, а Павлов дори не влезе в игра.

ЕДУАРД ЕРАНОСЯН

Той бе наказан от ФИФА за общо 4 години, след като няколко негови играчи бяха изловени с допинг, докато Ераносян бе треньор на кипърския АПОП през 2008-а. Наказанието на легендата на Локо Пловдив изтича през 2013 година.

КОСТАДИН СТОЯНОВ

Бранителят на ЦСКА дава положителна проба за забранения психостимулант метилхексанамин след дербито с Левски, играно на 28 октомври 2011 година на Националния стадион Васил Левски. Стоянов игра пълни 90 минути, а отборът му спечели с 1:0. Предстои да бъде отворена и втората допинг проба на червения защитник.