Тревата на стадион Лазур вече е подготвена за зимата под наставленията на компетентни специалисти,съобщиха от Черноморец Бургас.

Зеленото покритие беше напръскано със специални препарати и торове, които да укрепят кореновата система и надземното разлистване.

На места, където тревата беше пострадала най-много след дербито на Югоазападната В група между Нефтохимик и Ботев Пловдив, работници нахвърляха нови семена, за да се получи необходимото сгъстяване.

Както е известно, през август жестоките горещини причиниха сериозни щети върху покритието на Лазур, което прегоря в доста участъци.

Кризисната ситуация тогава наложи Черноморец да изиграе домакинството си от 6-ия кръг на А група срещу Сливен като гост в града на 100-те войводи.

Ден след мача с от последния есенен кръг на първенството на страната срещу Локомотив Пловдив, загубен с 0:2, футболистите на Красимир Балъков проведоха възстановителна тренировка.

Играчите бяха разделени на две групи. Титулярите, които взеха участие в мача се качиха на велосипеди и направиха едночасов крос по алеите на морската градина в Бургас. Останалата част от футболистите тренираха на кампуса.

След двубоя в Пловдив в отбора на акулите няма футболисти с контузии. Единствено Енис Хайри проведе тренировка на облекчен режим, поради контузия получена непосредствено преди мача.

Следващата тренировка на Черноморец Бургас е насрочена за сряда следобед.