Новият селекционер на националния ни отбор Лотар Матеус бе официално представен днес. Той обеща да работи с български специалисти, видя сили в отбора за минимум второ място в групата ни за евроквалификациите и съобщи, че ще говори със звездата на „Манчестър Юнайтед" и бивш капитан на родните национали - Димитър Бербатов, за да се опита да го върне в отбора.

Феновете в България със сигурност се делят на два лагера - тези, които ако не вярват, то поне се надяват в силите на Лотар Матеус. И други - които винаги искат националният селекционер да е българин. Ето мнението на един истински футболен фен - Владислав Карамфилов-Въргала:

„Засега няма нещо, което да крещи в една от двете крайности дали е добре дошъл или какво прави тук. По-скоро има някакво кудкудякане на тази тема, защото с Матеус, без Матеус, ние сме си „мат" засега. А дали сме „еус", не ми е ясно. А Лотар не знам дали не е английското water, дали няма да стане малко водно положение, защото така или иначе засега положението е доста плачевно с националния отбор. Националният отбор е друг вид футболен отбор, не е както клубните отбори, така че треньорът на един национален отбор трябва да е малко по-различен от успешните други треньори, а пък треньорът на българския национален отбор трябва просто да изучи биографията на Димитър Пенев и да се опита да влезе в неговите концепции и философии, за да успее да обедини, сплоти мотивира един отбор да заиграе. Аз не съм нито от привържениците на „Осана", нито от привържениците на „Разпни го". Мисля, че след като вече това е факт, то трябва да бъде подкрепен. Сега и да викаме, няма никакво значение. Освен това кои сме ние, че да викаме трябва или не трябва. Има си ръководство на Футболния съюз, което е оторизирано да взема решенията, да създава концепциите. Проблемът е друг, че ако концепцията е правилна, какво става и ако е неправилна, какво става. Тоест проблемите не са в треньора на националния отбор според мен, според мен те са на съвсем други места в темата Български национален футболен отбор".