„Разбира се, че ще говоря с Димитър Бербатов, Той винаги е добре дошъл в националния отбор, но той самият трябва да реши това”, каза новият треньор на България Лотар Матеус при представянето си в София.

„Аз самият съм изпадал в подобна ситуация с националния отбор на Германия, но ще се опитам да го разубедя. Без значение каква е ситуацията и какви са мотивите, един футболист трябва да е горд да играе за националния”, заяви Матеус.

Запитан относно информациите, че Мартин Петров и капитанът Стилиян Петров също могат да прекратят участията си в тима след мача с Уелс, германецът отговори:

„Вече повече от 30 години съм във футбола и съм наясно, че винаги е имало такива слухове и спекулации, за да се продават вестниците. Големите заглавия продават вестниците. Затова още в началото на тази пресконференция ви помолих да работим за благото на този отбор.”

„Със сигурност за българските фенове ще бъде много тежко да преодолеят загуба на футболисти каквито са Мартин Петров и Стилиян Петров. Това са играчи, които пренаписаха историята на българския футбол. Надявам се тези футболисти да останат по-дълго в българския футбол, по същия начин се надявам Димитър Бербатов да заиграе отново за националния отбор”, каза Лотар Матеус.