Новият старши треньор на националния отбор на България Лотар Матеус сложи официално подписа си върху договора си с БФС за 1+2 години. От българска страна контрактът парафира Борислав Михайлов, който имаше честта да представи официално новия селекционер на нарочна пресконференция в столичен хотел.

Лотар Матеус получи тениска на националния отбор на България със своето име на гърба, както и шалче. Немският специалист ще работи първоначално с Цанко Цветанов и Михаил Мадански, които ще му помогнат за селекцията за следващата европейска квалификация с Уелс.

Самият Лотар Матеус даде да се разбере, че смята да работи с български специалисти: „Навсякъде, където съм ходил, съм залагал на местни екипи и никога не съм залагал на хора, които да водя от Германия.”

Новият селекционер на България ще живее в родината ни.

„За решението ми, да поема отбора, главна роля изигра усилието, което положи целият екип на БФС и затова няма нищо изненадващо, че дойдох да работя тук. Моята лична философия е да налагам един офанзивен стил на игра. Следващите дни ще трябва да се запозная по-обстойно с отбора, да гледам повече мачове, както на запис, така и на живо срещите на футболистите. За мен най-важното е играчите да изпитват удоволствие, когато идват да играят за националния отбор. И да се раздават максимално за този отбор”, сподели на първата си официална пресконференция като старши треньор на България Лотар Матеус.