Отстранените от Любослав Пенев футболисти на ЦСКА няма да получат повиквателни за националния отбор за контролите с Боливия и Малта, научи Гонг. На 14 ноември приемаме южноамериканците в София, а на 18 ноември гостуваме на Рицарския остров.

Наставникът на „армейците” освободи за неопределен период от отбора 9 футболисти - Давид Да Силва, Иван Караджов, Йордан Тодоров, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Иванов, Маркиньос, Тодор Тимонов и Светослав Петров. Причината за действията на Пенев е неспазване на режима.

От списъка с повиквателни в изминалите вече световни квалификации бяха вратарят Иван Караджов, защитниците Кирил Котев, Иван Иванов и Павел Виднов и халфът Йордан Тодоров. Те със сигурност отпадат от сметките на националния селекционер Станимир Стоилов за проверките с Боливия и Малта.

Други трима футболисти на ЦСКА, които играха с националния екип под ръководството на Мъри – Коста Янев, Иван Стоянов и Костадин Стоянов не са в „черния списък” на Любо Пенев и може да получат покани за двата спаринга, като решението е единствено на националния селекционер.

Потърсен за коментар относно новината, Станимир Стоилов бе лаконичен: „Длъжни сме да се съобразим с решението на ръководството на ЦСКА”.