Българският национален отбор тази вечер излиза за без съмнение най-важния си двубой в група 3 от Дивизия С на Лигата на нациите. От 21,45 часа наше време гостуваме срещу Норвегия, а евентуална победа на „Улевол” ще ни гарантира математически така важното първо място.

Проследете развоя на ключовата среща минута по минута с Gong.bg!

Селекционерът на съперника Ларс Лагербак определено вдигна още повече залозите преди мача, когато заяви, че е в ДНК-то на българските футболисти да лежат по терена и да бавят времето. Той визираше трудната победа 1:0, която нашият тим взе в София над неговия тим. Тогава норвежците имаха игрово превъзходство, ала в крайна сметка резултатът беше в наша полза благодарение гола на Радослав Василев.

Очевидно думите на Лагербак не се харесаха на нашия селекционер Петър Хубчев, който определи като „глупави” забележките на своя колега. Той също така наблегна върху факта, че колкото и да е важен двубоят в Осло, това не отменя факта, че след него тимът ни има да изиграе още две срещи от групата – домакинство срещу Словения и гостуване в Кипър.

Със сигурност подходът на треньорския щаб спрямо тазвечершното предизвикателство ще бъде сходен с този, който демонстрирахме София. Акцентът отново ще падне върху изграждането на добра организация в защита, а шансовете ще се търсят на контраатака. Не е изключено да има и промени сред титулярите в сравнение с тези, които започнаха преди 3 дни в домакинството срещу Кипър.