Селекционерът на България Петър Хубчев говори пред медиите часове преди втората среща на „лъвовете” с Норвегия от новия турнир на УЕФА – Лига на нациите. На 9-и септември (неделя) националният ни тим приема "викингите" на „Васил Левски” от 19:00 часа.

„Не се страхуваме от индивидуалностите в отбора на Норвегия, а от неговата организираност. Думата страх обаче е много силна. За неголемите футболни сили е голям успех, ако се класираш на голям форум. Не само от финансова гледна точка, а и от развитието на спорта в страната. Норвегия разчита на организиран отбор, както и ние”, бяха първите думи на Хубчев пред медиите.

„От мача със Словения искам да видя същото себераздаване и готовност за битка в неделя. Във всеки един мач да постигаме постоянство - ние говорим много отдавна затова. Не искам да виждам техническите грешки, но те са неизбежни във футбола. Преди всичко борбата, която показахме със Словения, искам да я видя и срещу Норвегия”, продължи наставникът на националите.

Запитан за настройката за мача с Норвегия, Хубчев продължи:

„Не ни трябва специфична настройка. Тя трябва да бъде само една – без значение дали играем у дома или на чужд терен. За националния тя е само една”.

„Имаме футболисти, които са получили удари в предния мач, но с тежки контузии - не. Васил Божиков няма да можем да го използваме. Вярвам на играчите им и цялото им държание в лагера ме кара да го мисля това. Въпрос е и на възможности в мача с Норвегия”, довери селекционерът.

„Приемам, като комплимент, че треньор като Ларс Лагербак казва, че сме идентичен отбор с този на Норвегия. Той е много успял в треньорската сфера. За мен битката ще бъде важна. Тактически ще има дребни детайли, но битката ще е основоположният фактор за победа в мача”, завърши Петър Хубчев.