Капитанът на родния национален отбор по футбол Ивелин Попов заяви, че не вижда поводи за тревоги след победата с 2:1 над Казахстан в приятелска среща, в която тимът не успя да създаде нито едно голово положение от игра. Футболистът на Рубин Казан заяви, че е доволен от факта, че победата дойде след изпълнения на две статични ситуации – дузпа и пряк свободен удар, защото „всеки мач си е индивидуален”.

Хубчев разкри: Гледаме някои играчи от младежките и юношеските национали

„Впечатленията ми… Мисля, че през първото полувреме надиграхме отбора на Казахстан, през второто малко отстъпихме, следователно ни и вкараха. Радващо е, че накрая спечелихме”, коментира 30-годишният Попов, който откри резултата от дузпа.

„Всеки мач си е индивидуален.  Видяхте, че срещу Босна имахме 4 ситуации от игра само до 20-ата минута. Днес вкарахме две попадения от статични положения, което говори добре за нас. Можем и да създаваме, можем и от стандартни положения. Днес мисля, че нямахме чиста възможност, което се случва. Радвам се, че победихме след две статични положения.”

Бодуров: Историята ще помни само резултата

„Това е тенденция от край време – силно първо полувреме, а после леко излизаме, как да го кажа по-правилно, по-лежерно през второто. Веднага се създават ситуации пред нашата врата. Трябва да изчистим това. Ние сме един средноевропейски отбор, от който може да се очаква всичко – можем да победим всеки, но в същото време сме способни и на грешки, когато най-малко се очаква.”

„Според мен най-важното е всеки един от виканите тук да намери отбор, в който да играе постоянно, за да има ритъм и самочувствие. Не трябва основната му игрова практика да е в националния отбор. Всички са наясно с това и си дават сметка.”

Георги Костадинов: Темпото спадна след почивката

„Чувствам се добре, физически здрав. Разбира се, когато играеш редовно и добре, се чувстваш по-щастлив.”

„Лагерът мина наистина перфектно имахме доста добри условия за работа. Тренирахме… Нормално след мача (срещу Босна – б.р.) да бъдем уморени. Предстоеше тежко пътуване, нямаше мрънкане или недоволни. Днес излязохме и играхме добре, раздадохме се. Това говори, че има колектив и нещата вървят добре”, завърши Попов.