Националният селекционер на България по футбол Петър Хубчев разкри, че той и екипът му гледат още няколко футболисти, които да се присъединят към представителния ни тим. Специалистът сподели, че става дума за момчетата от юношеската и младежката селекция на България, но не назова имена. Той коментира още, че е имал желание да ги види в игрова схема още в проверките с Босна и Херцеговина (0:1) и Казахстан (2:1), но е направена преценка, че предстоящите мачове на въпросните две гарнитури на „трикольорите“ са били от по-съществено значение.

Хубчев: Най-доброто е резултатът

„Някои от нещата, които ни вълнуваха, ги видяхме. Видяхме и много недостатъци. Казах ги на момчетата, ще ме извините, но няма да ги споделя сега“, сподели Хубчев след успеха над Казахстан в приятелски мач.

„Хареса ми отношението към националния отбор. Променя се все повече и повече. Самочувствие трябва да имаме през целия мач и да е подплатено с бягане и себераздаване. След смените синхронът изчезна, а втората част липсваше въобще. Аз гледам повече на положителните неща. Желанието е коренно различно от това, което бе преди време“.

„За първи път ще споделя – гледахме още няколко човека, имаше хора от отбора на Ангел Стойков и от младежите. Но преценихме, че там мачовете са по-важни и останаха там. Има момчетата, които наблюдаваме и бих ги извикал за такива мачове. Те знаят, че ги наблюдаваме“, разкри Хубчев.