Тази вечер от 19 часа българския национален отбор по футбол излиза за своя контролен мач срещу Саудитска Арабия. В Лисабон за трети път в историята ще се изправим срещу „зелените соколи”, които за разлика от нас се класираха за Мондиал 2018 в Русия.

Срещата можете да проследите минута по минута в Gong.bg и на честотите на Дарик радио!

За последно България бе на Световно първенство през 1998 година, когато саудитците бележат второто си участие изобщо. Оттогава досега те още три пъти достигат до финалите в шампионата на планетата, в това число и предстоящия такъв.

Петър Хубчев в Лисабон: Поставили сме си задачи

В петък Саудитска арабия игра приятелски мач срещу Португалия, в който очаквано отстъпи с 0:3. В нашия тим никой не крие амбициите си за победа днес. Националният селекционер Петър Хубчев бе по-умерен в изказванията си, като обърна внимание на добрите изпълнители в атака, с които разполага противникът. „Според мен офанзивната част на отбора им е по-добра. Ако им оставиш свободни пространства, умеят да си подават топката. Технични футболисти са”, каза той на брифинга преди срещата.

Хубчев за проблемите на подрастващите и промяната в мисленето

Дотук в срещите си със „зелените соколи” сме си поделили по една победа. Първият изобщо двубой датира от 6 ноември 1996 година, когато саудитците ни побеждават с 1:0. През 2010 година ние записваме успех с 2:0, отново в контролен мач.