Селекционерът на българския национален тим по футбол Петър Хубчев заяви преди проверката със Саудитска Арабия, че за него ще е важно играчите да изпълнят поставените задачи.

„Не мога да имам и една дума забележка към момчетата в тренировките. Много сериозно се отнасяха момчетата към тренировките, но с уговорката, че това не се брои много. Важно е, но истината е, че на мач трябва са се показват тези неща”, коментира Петър Хубчев.

България ще излезе срещу Саудитска Арабия в контрола от 19 часа в Лисабон, Португалия.

„Да, наясно сме със състава за утре. Има го това във футбола, няма гаранция, че всички ще са здрави за определен мач. Тъй че трябва да живеем с това и да реагираме по най-правилния начин с хората, които имаме тук. Не на всяка цена ще бъдат ползвани 6 смени. Имаме някои неща, които ни интересуват. Говорихме надълго и нашироко с момчетата. Има някои неща, които трябва да се подобряват много, други – да се затвръждават. В зависимост от това как се чувства всеки, ще реагираме”, заяви още Петър Хубчев.

„Четири мача изгледах на Саудитска Арабия. Наскоро са сменили треньора. Почти във всеки мач ползват различна система. Това са техни проблеми. Ние трябва да знаем тези неща, но да се концентрираме върху нашите задачи. Според мен офанзивната част на отбора им е по-добра. Ако им оставиш свободни пространства, умеят да си подават топката. Технични футболисти са”, добави Хубчев.

„Специално в този мач ме интересуват тези неща, които сме поставили като задачи. В една контрола едва ли някой ще каже, че резултатът е важен, но няма да е лошо за самочувствието, ако постигнем добър резултат”, каза селекционерът Петър Хубчев и продължи:

„Най-вече е важно сериозното отношение към националния отбор – всяка тренировка и мач. Много сериозно е отношението на виканите футболисти. Но оценката много често се дава по резултата.”