Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев сподели, че през изминалите 3 дни на тренировки с футболистите е останал очарован от цялостното отношение на подопечените си към Лигата на нациите и предстоящия първи мач срещу Словения.

България гостува на стадион „Стожице” в четвъртък, 6 септември, от 21,45 часа наше време, а три дни по-късно приема Норвегия на „Васил Левски”. Хубчев подчерта, че не крие амбициите си за позитивно начало на „трикольорите” в група 3 от Дивизия С на турнира.

„Едва ли мога да кажа нещо съвсем ново от говореното преди 3 дни. Това, което се случи през тези 3 дни, ме удовлетворява напълно. Целият отбор тренира по начин, който дори аз не съм си представял. Много дисциплинирани и концентрирани бяха всички момчета. Много е трудно при наличието на 12-13 нови да се получат нещата от първия път, но аз съм доволен от старанието, което видях на терена. Това са неща, които малко вълнуват феновете. Те искат резултати, а съм сигурен, че и момчетата го знаят”, каза Хубчев на официалния си брифинг в Любляна.

„Проблеми нямаме. Мартин Райнов е изключително мъжко момче. Дори не признава, че има някакви болки. При него има специфичен проблем с глезена.”

„Мисля, че се разбрахме, че треньорите ще опитаме да предадем на отбора значението, което тези мачове имат за нас в щаба. За нас те са много важни, искаме да ги изиграем абсолютно сериозно. От спортно-техническа гледна точка съжалявам единствено за времето, което прекарвам с тези момчета. Това е невъзможно обаче, не само за нас, а за всички национални отбори. Надявам се да сме ги мотивирали за това кратко време. Разбира се, и ние ще търсим победата. Много се съмнявам, че можете да намерите в спорта човек, който да ви каже, че няма да играе за победа.”

„Не говорим за по-мъжко отношение към тези мачове. Един от компонентите, по които сме се водили при повиквателните, е било тъкмо това. В националния отбор – така, както аз разбирам нещата – не може да се говори за подмладяване. Извикани са момчета на по 19-20 години, защото са заслужили. Има и по-възрастни играчи. Последното нещо, което гледаме е клубната принадлежност и на колко години са. Единствено ни интересуват тези футболни неща, които смятаме за важни за тях. От първия ден, в който работя с тях, не мога да се оплача от отношението им в тренировъчния процес. В никакъв случай подмладяването на националния отбор не е самоцел.”

„Няма как да коментираме силните страни в детайли. За мен те са добър отбор, казал съм го на футболистите. Имат 4-5 играча, които са основата, около които се въртят нещата. Детайлите остават за съблекалнята. Ние гледаме повече върху нашия тим, трябва да се противопоставим с по-голямо желание и борба. И ние искаме да започнем позитивно тези квалификации. Какво значи „представяне”? Пределно ми е ясно, че оценките за мен и за отбора ще бъдат на база резултатите.”

„Първо, ще си позволя пак – не знам дали е направило впечатление на играчите, треньорите опитахме да не говорим толкова за минали квалификации, кой го няма, кой е контузен… Това звучи като алиби за обясняване на неуспехи. Мога да изброя 6 до 10 имена, които ако бяха здрави, щяха да са тук. Интересува ни с наличните момчета да изградим един боеспособен отбор.”

„По начина, по който се държаха момчетата в тези 3 дена на и извън терена, съм очарован. Без да сме играли официален мач, имам забележка към физическото състояние на някои от момчетата. Казал съм им я още в първия ден. Важно е обаче да се отбележи: това, което се говори в националния отбор, се говори и изпълнява само там. В момента, в който напуснат базата в Бояна, се изпълняват задълженията и всички изисквания, които имат треньорите в клубовете. Виждам нещата, които касаят физическата подготовка, и съм ги казал на момчетата. Мога да говоря само за темите, които касаят националния отбор. Като цяло дисциплината и старанието са на едно добро ниво", завърши Хубчев

Още по темата:

Нулево внимание към националите ни в Словения

Селекционерът на Словения: Поздрави на треньора на Левски, не казвам дали е помагал

Словенски национал: Лигата на нациите е лесен път към Европейското

Словения без най-голямата си звезда срещу България

Славчев: Лигата на нациите допринася със скрит мотив

Капитанът Попов: Виждам прогрес в отбора