Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов е доволен от прогреса, който вижда в тима. Опитният нападател заяви, че всички национали искат да прекарват повече време заедно, затова Лигата на нациите е една добра възможност за сработването на отбора.

В четвъртък, 6 септември, „лъвовете” дебютират в новия турнир на УЕФА с гостуване срещу Словения. Срещата ще бъде на стадион „Стожице”, а началото е фиксирано за 21,45 часа българско време.

„И аз съм съгласен с мнението, че Лигата на нациите е удачен формат. Мисля, че е по-добре за всички да се играят официални мачове”, коментира 30-годишният Попов.

„Не обичам да обръщам внимание на критиките. Като цяло е важно да се обръща внимание на нас като отбор. Мисля, че имаме една малка основа в това отношение. За играта на словенците мога да кажа само: добър отбор, типична балканска страна, която е известна със своята борбеност.”

„Отборът го виждам от доста дълго време така, че има прогрес, че има положителна атмосфера. Да, от март месец не сме играли мачове. Времето не ни стига. И ние искаме да прекарваме повече време заедно. Мога да кажа, че дори така в първите 30 минути срещу големи звезди, с каквито разполага отбора на Босна (последната контрола на „лъвовете” – б.р.), изглеждахме доста добре. Това може само да ни дава надежда за бъдещето”, завърши Попов.


Ивайло Йовчев - специален пратеник на Дарик радио в Любляна, Словения