Българският национален отбор по футбол пристигна успешно в Любляна, където утре срещу Словения ще изиграе първия си мач в новосформирания турнир Лига на Нациите. Срещата стартира в 21,45 часа наше време и е от група 3 на дивизия С, като нито една местна медия не посрещна родните национали на летището.

Очевидно „лъвовете” не се приемат като сериозен дразнител от местната преса, която в момента се занимава с далеч по-сериозните проблеми в местния футбол.

Колкото до нашия тим, националният отбор няма да тренира на стадион "Стожице" в Любляна тази вечер. Причината за това е, че отборът направи тренировка по-рано сутринта и затова бе избран по-късен полет за словенската столица.

Затова националите само ще посетят съоръжението, за да проверят условията. След това ще се проведе и официалната пресконференция на селекционера Петър Хубчев.

Делегацията на България е предвождана лично от президента на БФС Борислав Михайлов и тримата му вицепрезиденти – Йордан Лечков, Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев.

Футболни познавачи заминаха с националите за Любляна


Йвайло Йовчев - специален пратеник на Дарик радио в Любляна, Словения