Българският национал Симеон Славчев призна, че отдавна УЕФА е трябвало да измисли формат като Лигата на нациите, защото той позволява на националните отбори да влязат в един интензивен цикъл от официални мачове.

Според 24-годишният софиянец елиминирането на срещите с приятелски характер е може би най-големият позитив. Той говори преди първия мач на България в турнира - гостуването срещу Словения на 6 септември.

„Мисля, че беше нужно да се направи такъв формат. Допринася се с един скрит мотив. Най-доброто е, че можем да се обиграваме повече. Можем да играем повече време заедно, при това официални мачове”, коментира футболистът на азербайджанския Карабах.

От началото на сезон 2018/2019 Славчев изигра доста срещи за новия си тим – 8 в евротурнирите (6 в квалификациите на Шампионската лига плюс 2 плейофни мача в Лига Европа) и един в местното първенство. Карабах успя да се пребори за място в груповата фаза на ЛЕ, където попаднаха в група Е заедно с Арсенал, Спортинг Лисабон и Ворскла.

„Чувствам се отлично, изиграх доста мачове. Намирам се в добра физическа форма. Имам нужното самочувствие и съм си поставил високи цели както на клубно, така и на национално ниво”, коментира Славчев.


Ивайло Йовчев - специален пратеник на Дарик радио в Любляна, Словения