Дисциплинарната комисия изобщо не разглежда на своето заседание случая с недопускането и отзоваването на футболисти от младежкия национален отбор на България за европейските квалификации срещу Словения и Дания.

От Комисията обявиха, че не са сезирани и заради това не са разглеждали станалото.

„Няма нито една дума по отношение на този казус. Ако бъдем сезирани, ще вземем решение. За днешното заседание няма нищо“, коментира председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев.

„Дори селекционерът на младежкия национален отбор не ни е сезирал. Дисциплинарната комисия няма случай да се е самосезирал в последните години. Има достатъчно длъжностни лица във футболния съюз и комисиите, които в момента, когато констатират, че има нарушение сезират Дисциплинарната комисия. Членовете на Дисциплинарната комисия нямат възможност да наблюдават всички срещи и да участват във всички случки. В момента, който дойде нещо, бъдем ли сезирани се произнасяме“, добави председателят на комисията.

„За днешното заседание нямаме нито един ред относно този случай за неявяването на футболисти в младежкия национален отбор. Компетентните органи се занимават точно с това. Към футболния съюз има лица, които се занимават с националните отбори. След като това лице е счело, че не е необходимо да сезира, най-малко Дисциплинарната комисия ще се самосезира. Има хора, които отговарят за младежкия национален отбор. Дисциплинарната комисия няма практика да върши работата на други лица и органи“, каза още Кучев.