„Да си призная – моля се днес съдията да не обърка нещо на двубоя ЦСКА – Лудогорец. И то в ущърб на никой отбор”, заяви младежкият национален селекционер Михаил Мадански преди тимът му да отпътува за лагера си в Сливен, където ще се подготвя за евроквалификациите с Дания и Словения. Мачовете са на 15-ти и 19-ти ноември в Стара Загора.

„Защото ако се случи да сбърка съдията, може да не дойдат Георги Терзиев от Лудогорец и момчетата от ЦСКА! Дотам я докарахме, че съдийските грешки в първенството да се отразяват на националните отбор. Надявам се на един хубав мач днес и довечера Терзиев, Чочев и Карачанаков да се присъединят към лагера на националния отбор в Сливен”, добави специалистът.

Той коментира и заканата на ЦСКА да не пуска свои футболисти в националните отбори заради решението на СТК да насрочи първият мач с Левски от 1/8-финалите за Купата на България за 16-ти ноември: „От ЦСКА, няма никакъв официален документ до БФС, че няма да пуснат своите национални състезатели. Доколкото знам, всички извикани от „червените” в юношеския национален отбор вече са на линия. Не съм говорил с никой от ЦСКА, но разчитам Чочев и Карачанаков да се присъединят към нас!”

„За да няма повече спекулации с името на Стефан Велков, проведохме среща с президента на Славия Венцислав Стефанов за бъдещето му в националните отбори. Желанието и решението на „белите” е той повече да не играе за юношеските национални отбори. Тяхното желание е той да играе само в младежкия и мъжкия отбор. В интерес на футболиста и на Славия, с които никога не сме имали проблеми и работим много добре, преценихме, че той ще играе само за младежите. Въпреки, че моето желание бе той да изиграе тази квалификация с юношеския национален отбор. Те имат добър шанс за класиране, а Стефан е важна част от този отбор, но така или иначе решението вече сме го взели”, каза още Михаил Мадански.