Селекционерът на младежкия национален отбор бе изключително критичен към българските треньори Михаил Мадански пред „Диема“. Тимът му допусна поражение с 2:3 от Дания в европейските квалификации, като мачът бе предшестван от редица скандали, свързани с играчи на „трикольорите“.

„Засега ще се въздържа от коментар по отношение на това, което се случва. Смятам, че вината е изключително в треньорите на клубовете. Постоянно плачат, мрънкат, недоволстват, оплакват се от съдиите. Ще направя предложение, за което вече се консултирах. Ще поискаме отнемането на треньорски лиценз, защото никой не може да ме убеди, че президентът на Берое се е сетил снощи, че Иван Горанов му трябва. Не споменавам имена“, сподели Михаил Мадански.

Селекционерът на младежите е доцент в НСА, през чиито ръце минават всички родни треньори, които вадят своите лицензи.

„Говоря за треньорите. Ревльовци, които само се търкалят. Допуснал съм някакви недоразумения да се правят на велможи във футбола, местни дерибеи, местни феодали смятат, че всичко им е позволено. Като човек, който им е проверявал писмените работи, мога да кажа, че повечето от тях пишат „футбол“ с „Д“ по средата“, коментира още Мадански.

Колкото до мача с Дания, треньорът каза: „Успяха да ни надхитрят в последните минути, нямам основания да не бъда доволен от отбора. Трябваше да направим много големи размествания в защитата и особено по отношение на фланга срещахме големи проблеми. Можехме дори да победим. Липса на агресия в средата на терена, това е основното. Дължи се на факта, че датският отбор в продължение на 1,5 година играят без промени. А ние отново днес трябваше да излезем в коренно различен състав.“