Лекарят на националния отбор по футбол д-р Михаил Илиев днес имаше задачата да обясни пред журналистите контузията на Мартин Петров.

„Основната ни задача е да изясним максимално прецизно състоянието на Мартин Петров. Това не е лесно, тъй като имаме малко дни. Днес успяхме да му направим изследванията в „Пирогов” с голямото съдействие на вашите колеги, тъй като за ядрено-магнитен резонанс се чака с месеци. Доволни сме от резултата, не показа увреждане на връзките на дясното коляно. Има известни проблеми и затова се спряхме на този вариант днес да тренира индивидуално, да проведе възстановяване, а утре ще се включи дозирано в тренировката, за да се провери неговото състояние,” заяви специалистът.

Той определи шансовете на Петров да играе в сряда срещу Беларус по следния начин: „Надяваме се, че ще направим един добър баланс между неговото голямо желание той да участва в мача и това на спортно-техническото ръководство, което е в същата посока и да не рискуваме здравето на играча, а и също да покаже игра, по–ниска от неговото ниво. Аз съм с едни добри надежди. Да имаме търпение да изчакаме мача и дано всичко бъде наред.”

Д-р Михаил Илиев обясни и спецификите на контузията на Мартин Петров и неговото възстановяване от предишната контузия.