Българският национал Мартин Петров заяви пред Гонг, че трудно би играл в това състояние в мача срещу Беларус в сряда. Крилото получи болка в дясното коляно след първия мач срещу бившата съветска република.

След направения ядрено-магнитен резонанс се оказа, че травмата не е толкова тежка, но футболистът на Атлетико Мадрид се съмнява, че ще може да вземе участие в предстоящата евроквалификация.

„Трудно ще играя в това състояние в сряда. 50:50 са шансовете, но усещам болка. Искам да участвам, но здравето е най-важното, а и трябва да се гледа трезво на нещата. Има класни футболисти в този отбор и има кой да ме замени”, каза Мартин Петров за Гонг.

„Първо, притеснение няма, въпреки че някои медии излязоха със заглавия, че едва ли не този мач не може да мине без мен. Минах ядрено-магнитен резонанс, който показа, че няма някакви сложни проблеми, но все пак става въпрос за хрущял, който е изтънял и съвсем малка част от менискуса, която е започнала да се закъсва, но засега не предстои някаква оперативна намеса”, допълни националът.

„Има една течност в коляното ми, която се надявам до сряда да спадне, за да мога да играя. Най-важното е, че връзките са добре”, допълни Петров.

„Сутринта гледахме видео от мача срещу Беларус, но тази среща не бива да е мерило за нас, защото те са с класа под нас”, сподели още крилото на Атлетико Мадрид.