Селекционерът на националния отбор по футбол Станимир Стоилов говори пред журналисти след днешната тренировка на „трикольорите” на базата в комплекс „Царско село”. Стоилов коментира състоянието на една от звездите на тима Мартин Петров, който се опасяваше от контузия, но впоследствие стана ясно, че няма място за тревоги.

„Ще изчакаме до сряда, за да видим нещата. Не се съмнявам, че Мартин ще направи всичко и ако има най-малката възможност той ще вземе участие в срещата,” заяви Стоилов. Той все още не е мислил върху състава за предстоящия мач с Беларус в София в сряда: „Тепърва ще решавам дали ще се правят промени, но с оглед на добрата игра на голяма част от отбора, може и да го запазя състава.”

Относно възникналата полемика за участието на Валери Домовчийски в младежкия национален отбор, наставникът каза: „Ако утре Мартин е здрав, Валери Домовчийски ще вземе участие в мача на младежите. Ако не е здрав, Валери е в групата на мъжете и естествено няма да вземе участие в младежкия мач.”

„Най-важното, което аз, като треньор, ще изисквам аз е да поддържат нивото на игра от първия мач. Мисля, че би трябвало отново да покажат добра игра,” добави Стоилов, като изрази надежда стадион „Васил Левски” да се напълни.

Старши треньорът не пожела да коментира публикациите в румънските вестници за уговорка в първия мач Беларус – България (0 :2). „Няма смисъл излишно да създаваме конфронтации и да опровергаваме клюки, най-важното за нас е да се концентрираме върху футбола, без да се занимаваме с нашите противници.”

На въпрос дали е доволен от взаимодействието между мъжката и младежката селекция, Стоилов заяви: „Би трябвало младежкия мъжкия отбор дори да са заедно на лагер. За мен това е най-добрия вариант, тъй като винаги може да стана препредаване на футболисти обмяна на информация. Не виждам причина да не са заедно, особено ако имаме база, би трябвало да са заедно там.”