Леки болки в дясното коляно притесняват един от лидерите на националния отбор Мартин Петров. Това разкри лично крилото при завръщането на „трикольорите” в София след вчерашната победа в евроквалификацията с Беларус с 2:0.

„Усещам някакво напрежение, същото каквото изпитвах в лявото, преди да се контузя, и затова малко съм загрижен. Затова утре ще мина на магнитен резонанс, да видим дали всичко е ОК.” Марто призна, че това го измъчва от около две седмици и иска да предприеме всички мерки, за да не рискува в последните мачове. Той се излекува наскоро от тежко скъсване на кръстни връзки, след като шест месеца се възстановяваше.

„Всички сме доволни от това, което показахме, особено през първото полувреме. Смятам, че заслужено спечелихме,” коментира представянето на България в Минск крилото.

„Важното е, че всички си подадохме ръка и видяхме, че този мач трябва на всяка цена да го вземем. Няма какво да коментираме, какво е било при Стоичков, какво е било тук. Гледаме напред и не се връщаме назад, това е,” добави Петров.

Следващата събота отборът на Мартин Атлетико Мадрид играе с водения от Христо Стоичков Селта. И двата състава са си поставили сериозни цели – мадридчани гонят зона УЕФА, а Стоичков и компания се борят да не изпаднат. „Извън терена сме приятели, но на терена сме врагове. Аз си гледам своето, ако бием сме 90% в УЕФА. Всеки драпа за своето и аз ще направя всичко моят отбор да победи,” бе ясен националът.

„Христо Стоичков не е проблемът на българския футбол. Вчера той се обади и ни пожела успех,” разкри още Мартин Петров за бившия селекционер на България.