Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов почти сигурно няма да промени решението си да не играе за националния отбор на България.

29-годишният нападател, който от началото на сезона има седем гола в Англия, сложи край на кариерата си в националния тим това лято, след като се разписа на 48 пъти в 77 мача с екипа на страната ни. Новият национален селекционер на България Лотар Матеус обяви вчера, че ще говори с Бербатов, за да се опита да го накара да промени своето решение.

Голмайсторът, който даде обширно интервю за клубната телевизия на Манчестър Юнайтед, явно остава непреклонен в своето решение.

Бербатов, който вкара хеттрик на Ливърпул през миналия уикенд, заяви: "Обещах на себе си, че когато наближа 30-та си годишнина и ако не съм направил нещо значимо с националния отбор, то тогава ще бъде най-добре да се оттегля и да дам шанс на по-младите играчи". Наппадателят допълни: "Исках те да видят какво значи да носиш националния тим на гърба си".

Бербо освен това призна, че е бил много горд, когато счупи рекорда на Христо Бонев за най-много голове с екипа на "трикольорите". Бербо завърши с думите: "Аз исках да подобря този рекорд преди да се оттегля от националния отбор. Когато успях да го постигна, това бе един от дните, с които най-много се гордея".