Бившият български национал Петър Александров, който дълги години вече живее и работи в Швейцария, даде своето мнение за назначението на Лотар Матеус пред швейцарския вестник „Tagesanzeiger”. Както е известно, страната на шоколадите е съперник на България в квалификационната група за Европейското първенство.

Според Александров назначението на Матеус идва в много лош момент за швейцарците, които няма да успеят лесно да се справят с „лъвовете”. Бившият играч на Аарау, Ксамакс и Люцерн се изказа доста позитивно за немеца.

„Назначението на Матеус идва в много неудобен момент за Швейцария, а това е много лошо за Хитцфелд”, заяви Александров, който в момента е помощник треньор на Люцерн.

„Нашите национали нямаха никакъв респект към предишните треньори и правеха, каквото си искат”, обяснява българинът.

„Матеус е респектиращ човек и един истински професионалист. Вече няма да раздаваме точки без съпротива”, обещава Александров. „Матеус е голям мотиватор, той ще вдъхне гордост на играчите”.

„Той ще лети за Англия и ще опита да убеди голмайстора Димитър Бербатов да се завърне в националния отбор. Ако някой може да го постигне това да върне Бербатов, то това е Матеус”, завършва Александров.