Правещият много силна кариера с треньорството си в Казахстан - Стойчо Младенов, определено не бе доволен след равенството на Кайсар срещу Тобол (1:1) в мач от 31-ия кръг на местното първенство. Отборът на Младенов водеше минимално в резултата, но в добавеното време реферът отсъди много спорна дузпа за Тобол. Гневът на Младенов бе много голям, а треньорът заяви на брифинга, че е готов да стане космонавт, ако този наказателен удар е дузпа. По този начин той направи сходно изказване с това на Кирил Десподов след един от мачовете на ЦСКА срещу Левски.

"Ако мислите, че дузпата е била справедлива, ще отида в космодрума в Байконур и ще стана космонавт", заяви вбесеният Младенов.

"Играхме без много футболисти от основния състав. Ламанж имаше прекалено много жълти картони, Сановничи и Граф бяха контузени. Днес най-добрият отбор на терена беше нашият. За пореден мач не виждам никакво уважение към нашия клуб. Не знам защо мислят така, може би Кайсар е малък отбор за тях? "

"Шампионатът е към края си, а до този момент за нас има отсъдена само една дузпа. Ако мислите, че дузпата е била справедлива, ще отида в космодрума в Байконур и ще стана космонавт. Момчетата бяха страхотни, те се бориха до края и победата щеше да бъде повече от заслужена", допълни Младенов.