Успешното участие на ЦСКА в Европа е важно не само в спортен, но и в икономически аспект. Това разкри спортно-техническият директор на клуба Кристиано Джарета пред "Тутомеркатоуеб". Той е чест гост в италианските медии, за да анализира трансферите в Серия А, като понякога споделя и по нещо за "червените". 

Сега той беше помолен да коментира евентуалния трансфер на Мауро Икарди, като според него аржентинецът трябва да остане в Интер, въпреки конфликта на жена му Уанда Нара с ръководството. И между другото сподели мнението си за участието на българския си клуб в Лига Европа. 

"Много е важно за ЦСКА да влезе в групите на Лига Европа. Все още сме в надпреварата за тях. Това ще бъде ценно не само от гледна точка на спортния успех, но най-вече в икономически успех, защото постъпленията от там са важни", сподели Джарета. 

Доста по-обстоятелствен беше той по темата с Икарди: "Мауро остава или поне трябва да остане. Той е играчът с най-добрия завършващ удар. Можете да назовете много имена на нападатели, но най-добрият сред тях е Икарди."

"Мисля, че би се справил добре в Наполи и би направил отбора доста по-конкурентоспособен. Може би му е необходима промяна, но той знае най-добре. Убеден съм, че той ще иска да си отмъсти и да докаже, че не е било правилно да бъде заточен през зимата."

"Убеден съм, че двамата му с жена му са наясно,ч е допуснаха доста грешки в началото на годината и сега са абсолютно фокусирани да не ги повтарят. Когато се опариш, не пипаш отново мястото, което ти е причинило болка", заяви Джарета. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.