В края на отиващата си 2018 г. отново обръщаме поглед назад към моментите, които я предопределиха такава, каквато е, в родния футбол. Дойде време да обърнем внимание на битките през месец март.

Тогава все още беше рано за крайна развръзка, все още бяха живи надеждите на преследвачите за титлата и Купата. ЦСКА мечтаеше и за двата трофея, а розовият сън придоби все по-реални измерения в края на месеца.

Всъщност, в последната битка от редовния сезон, "червените" се изправиха срещу Левски и победиха в дъждовния следобед, превърнал Националния стадион "Васил Левски" в голям басейн, но не и футболен терен.

Те надделяха с 1:0 с късно попадение на Фернандо Каранга, което разбуни духовете в родния футбол. Не толкова заради отбелязването на гола, колкото до скандалите, които бразилецът предизвика в радостта си.

Тогава той показа жест с рязане на глави, нещо което стори и по-рано през месеца в победата над Пирин по същия драматичен начин. После размахваше надуваема секс-играчка, което предизвика "синия" гняв и в крайна сметка донесе и до наказание на футболиста.

Но важното за ЦСКА в този момент беше, че все още преследва Лудогорец, все още може да мечтае за края на хегемонията му, а защо не и да направи дубъл. Големият препъникамък пред тези две цели отново се казваше Левски, но тази развръзка остана за април.

Какво се случи на върха на класирането в края на редовния сезон в Първа лига през март, както и какви емоции предложиха другите завързани битки - като Ботев-Локо Пловдив например, можете да разберете от картината в прикаченото видео.

То е част от годишния обзор на DIEMA SPORT за случилото се през изминаващата година в българския футбол, а в следващите дни ще ви предложим подборката на всичко останало у нас.