Левски ще бъде без бранителя Нуно Рейш в домакинството на Лудогорец от 29-ия плейофен кръг в Първата шестица на Първа лига.

Португалецът получи пети жълт картон от началото на сезона при победата с 1:0 над Черно море и ще изтърпи санкция за един двубой. Защитникът има 4 официални предупреждения в рамките на Първа лига и едно в турнира за Купата на България.

Без блясък, но с характер Левски взе своето на "Тича"

Любопитно е да се отбележи, че три от жълтите картони на Рейш дойдоха именно срещу „моряците“. Освен в неделния двубой срещу тима на Илиан Илиев, играчът на „сините“ бе декориран в жълто и при предходното гостуване на „Тича“ през ноември 2018 година, както и в осминафинала за Купата на България, който отново се игра в морската ни столица в последния ден на октомври 2018 година.

Другите два мача, в които Рейш бе официално предупреден, бяха срещу Ботев Пд на старта на плейофите и срещу Берое в края на миналата година.

Освен Рейш, извън сметките на треньора на Левски Георги Дерменджиев за дуела с шампионите на 14 април е и Луи Нганьони. Французинът бе изгонен с втори жълт картон в двубоя с варненци.

За сблъсъка с разградчани ще се завърнат Паулиньо и Давиде Мариани, които изтърпяха санкции в последната среща.

С успеха в морската ни столица Левски събра 58 точки и се приближи на три зад втория ЦСКА и на 6 зад лидера Лудогорец.

Левски приема Лудогорец на 14 април от 19:00 часа на своя „Георги Аспарухов“. Срещата ще може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.